Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors (2021) - VAN KRIS
1693
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1693,mkd-core-2.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,burst-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors (2021)

0
Description
Theatervoorstelling vertaald naar televisie
Uitzending: vrijdag 2 april, 23.00 uur  – NPO 3

 

In een speciale televisieregistratie zien we vier acteurs die elkaar ook in het echte leven goed kennen. Adelheid Roosen en Titus Muizelaar zijn al lang een stel, in het verleden had Muizelaar een relatie met Lineke Rijxman. Wat is er vijftien jaar geleden gebeurd toen zij hem vroeg met haar op kerstvakantie te gaan? En heeft ze dat wel gevraagd? Dit startpunt leidt tot oud zeer en onbeantwoorde vragen, met George Groot als onmisbare getuige.

 

Na de succesvolle première van Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors in 2019 zou de voorstelling in 2020 wederom op tournee gaan. Door corona werd dit afgelast. Vanuit de extra cultuurmiddelen die het Ministerie van OCW voor NPO-cultuurprogrammering beschikbaar heeft gesteld, is de theatervoorstelling nu vertaald naar televisie.

 

Cultuurprogrammering van HUMAN
Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors is een coproductie van Mugmetdegoudentand en Adelheid+Zina. De televisiebewerking van het theaterstuk wordt uitgezonden door HUMAN en is geproduceerd door CCCP.

 

Regie theater: Luk Perceval
Regie televisie: Mark de Cloe

 

Fotografie: Nichon Glerum

Coproductie

Mugmetdegoudentand en Adelheid + Zina

Producent TV

CCCP i.o.v. HUMAN

Functie

Producer CCCP

Website

HUMAN.nl