Sinterklaas en de Pepernoten Chaos (2013) - VAN KRIS
902
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-902,mkd-core-2.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,burst-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Sinterklaas en de Pepernoten Chaos (2013)

0
Description

Veel mensen hebben te maken met de economische crisis, zo ook de minder succesvolle en harde zakenman Brutus Brein. Brutus ziet de cijfers van zijn bedrijf steeds verder in het rood dalen. De enige persoon die geen hinder van de crisis ondervindt is Sinterklaas. Brutus ziet zijn kans om van zijn schuld af te komen door zijn producten aan de goedheiligman te verkopen. Wanneer Brutus merkt dat Sinterklaas geen interesse heeft in zijn producten, bedenkt hij samen met zijn moeder Dr. Brein en haar handlangers Joris en Boris een list om Sinterklaas te beroven.

Ondertussen is er, onder toezicht van Tante Til, op het Kasteel van Sinterklaas een vrolijke cupcakewedstrijd. Onopgemerkt worden alle miljoenmiljard pepernoten en een hoop pakjes gestolen. Niemand lijkt de roof door te hebben, behalve de twee kinderen Milan en Eva. De kinderen hebben de plannen van de gemene Brutus onderschept en doen er alles aan om Sinterklaas in te lichten. Milan en Eva komen terecht in een race tegen de klok om het komende Sinterklaasfeest te redden.

 

Cast
Wim Rijken, Pamela Teves, Tony Neef, Bert Kuizenga,
Gerard Joling, Patty Brard, Willeke Alberti,
Patrick Martens, Freek Bartels, Marga Bult,
Martijn van Nellestijn, Richard de Ruijter, Hetty Heyting,
Anne-Mieke Ruyten, Hetty Heyting, Joop Braakhekke,
Herman Verbruggen, Arne Vanhaecke,
Lisa, Amy & Shelly Vol, Alex van Bergen, e.v.a.

 

Regie & Scenario
Martijn van Nellestijn

 

Director of Photography

Ruben Sluijter

 

Scènefotografie
Daniel Kroll

Producent

SRSP Films

Functie

Uitvoerend producent

Periode

januari 2013 - februari 2014

Award

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)